Noga stikala - končni pri več nalogah

  07. 11. 2018

Se spomniš, ko si se naučil voziti avto? Sprva so se pedale zdele malce zapletene - spominjati se, kateri je bil, poskušal obvladati krmiljenje sklopke ...

In potem v zelo kratkem času je bila celotna stvar druga vrsta. Izkazalo se je, da so se vaše noge spopadle z zelo zapletenimi stvarmi - pritiskom, hitrostjo in hitrim delovanjem v sili.

Footswitches prinašajo novo prednost mnogim nalogam tako, da uporabniku omogočajo večopravilnost. Tudi prihranijo prostor - na proizvodnih linijah in tekočih trakovih s pomočjo nožnega preklopnika na tleh je največ vsak kvadratni centimeter.

V medicinskih okoljih se lahko uporabljajo za nadzor nad višino bolnišnične postelje, ki varčuje z medicinskim osebjem za dvigovanje in upogibanje. Najdemo jih v kmetijstvu, gozdarstvu, pisarniški opremi in v laboratorijih. Uporabljajo se za CCTV, za zajem slike in za osvetlitev.

Te preproste, nepremagljive dele tehnologije omogočajo inovacije v nekaterih najbolj ustvarjalnih panogah. Uporaba footswitch omogoča ustvarjalcem, da razširijo meje tistega, kar lahko dosežejo samo z dvema rokama. Glasbeniki jih uporabljajo na živih koncertih, ustvarjajo vtis več glasbenikov in pevcev, spodbujajo in izkrivljajo njihov zvok ter igrajo ponovitve rifov ali besedil.

Umetnik tattoo uporablja nožno stopalko za nadzor napetosti električne energije, ki prehaja skozi iglo za tetovažo, tako da obe obe strani prosto delata na zasnovi. In vsi, ki šivajo - od domačih sewistov, ki ustvarjajo svoja oblačila do visokih hišnih modnih hiš, uporabljajo pešce za obdelavo svojih strojev.

Marquardt proizvaja vrsto sodobnih, ergonomsko oblikovanih stopalskih stikal za uporabo v različnih okoljih. Serija 2420 je zaščitena pred prahom in vodo do ravni IP65 in IP67 in je lahko celo opremljena s kovinskim zaščitnim pokrovom, da zaščiti uporabnika v težkih delovnih okoljih.

Močno in z nedrsečo površino ima luknje za pritrditev na tla, če je potrebno, in snap-acting sistem preklopa, ki ima dokazano življenjsko dobo več kot 300.000 operacij. Prav tako daje dober oprijemljiv povratni signal uporabniku.

Mnoge barvne izbire so na voljo, lahko pa imate tudi logotipe natisnjene na ročici.
Z vrsto možnosti preklopa, ki segajo od nizkih signalov do 21A toka, ga lahko konfigurirate kot standardno stikalo ali kot enojni ali dvojni pol, z možnostjo zaklepanja.
Ustreza zahtevam glede vnetljivosti UL 94 VF-2 in je primerna za uporabo z dvojno izoliranimi napravami.
Tudi v Marquardtovem območju je serija 2410, prilagodljivo stikalo, ki je robustno in ergonomsko in ima stensko obešalo.
2410 je mogoče videti na spletnem mestu Nexus http://www.nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/MARQUARDT

Foto: Gabriel Gurrola o Unsplash